Sveg VS Oppdal

Under min vistelse i Oppdal uttalade jag mig mer än en gång att Sveg är bättre än Oppdal, men nu efter att ha varit i denna metropol i ett par dagar är jag tveksam. Ska nu göra en mätning och se vem som är den egentliga vinnaren.

Sevärdheter

Sveg: Europas (eller är det världens) största björn i trä. Ett plus är de fina lampögonen som de vid speciella tillfällen väljer att ha tända då i den trendiga färgen blått.

Oppdal: Ett stort troll som står utanför domus. Ett öga och ett öra som är större än det andra för att han ska kunna hålla koll på berget. Det är tyvärr inte europas största, man kan heller inte skåda några lysande ögon.

Sveg 1 poäng


Skvaller och skitprat

Sveg: Det skvallras väldigt mycket. Alla vet allt om alla, alla vet allt innan det redan hänt. Men skvallret tror jag iaf begränsas till kvinnor, damer, tjejer, vissa killar, skolan, sjukhuset och posten.

Oppdal: Det kan verka som att alla är kompisar med alla och att det är lugnt och fint. Men skrapar man ytterst lite på ytan så ser man att så inte är fallet. Alla pratar skit om alla. Och det skvallras utan des like och det begränsas inte till det kvinnliga könet. Nej nej det är männen, killarna, pojkarna som skvallrar så det står härliga till. De öppnar upp sig totalt om vad de tycker om folk och vad de hört om folk och hur folk är/borde vara. En liten chock i början men efter ett tag underhållande.

Sveg 1 poäng

Dialekt och språk

Sveg: Svegsmål kan kanske vara charmigt. Vräka, vren, vrandi. R:ena är det bästa men det är inte så fint egentligen.

Oppdal: Norska i sig är ett väldigt fint språk och Oppdaling är en väldigt fin dialekt. Lätt att förstå och det låter inte alltid så jobbigt hurtigt som norska lätt gör. Och kan man bli annat än glad när man på morgonen efter en hård jobbnatt möts av en norsk farbror som ler och säger morrn morrn?

Oppdal 1 poäng

Uteliv

Sveg: Mysoxen i all ära men vad är charmen med att gå ut på ett ställe som är dekorerat som ja jag vet inte och ett DJ-bås som spelar Svenska hits från det härliga 80 kvällen lång? Storön en kär folkpark som har max 4 danser per sommar. Alltid är det kallt och aldrig kan man ha den söta klänningen man vill. Men dansa det kan man och det är kul!

Oppdal: Kjellern på Nor är kul de första 7 gångerna men sen vet jag inte. Fast det är ju alltid väldigt mycket turiseter så alltid nytt folk. Några riktigt trevliga bartenders. Gratis inträde och personalpris på öl. Spisbar en trevlig bar som är nyöppnad. Schysst ställe att förfesta på. Norway rock café vet inte så mycket. Att det tar tid att få en öl på after skin och att personalen jobbar som om fötterna satt fast i golvet. Dock en väldigt trevlig barchef.

Oppdal 1 poäng

Nu blev resultatet 2 - 2 mellan dessa metropolet. Men eftersom jag nu aktivt har valt att vara i Sveg i sommar så får Sveg ett poäng till vilket gör det till vinnaren i denna ärefyllda jämförning.

Grattis Sveg!

                                                                   


Allt ni vill veta om mig

A is for age: 21 hårda höstar.
B is for booze of choice: Vin och öl, men vid kvart i tre snåret ALLTID den nödvändiga shoten.
C is for career: Har just avslutat det högst avlönade jobbet jag någonsin kommer att ha.

D is for your dad's name: Karl-Johan.
E is for essential items to bring to a party: alkohol och ett party-trick
F is for favourite songs at the moment: Alla noska after ski-hits
G is for favourite game: Sing Star. 
H is for home town: Sveg.
I is for instruments you play: Violin och klarinett. Ingen lysande stjärna i något av dem.
J is for jam or jelly you like: Hjortronsylt
K is for kids: Minst fyra är planen
L is for living arrangements:  delat ett dubellrum på Hotel Nor hela vintern
M is for mother's name: Christina.
N is for name of your crush: Ole Jörgen Flatmo
O is for overnight hospital stays: ingen.
P is for phobias: fötter och bli bitter.
Q is for quotes you like: "Livet är för kort för att tas på allvar."
R is for relationship that lasted the longest: sånn cirka 1 år

S is for sartorial style: Skidåkare.
T is for time you wake up: runt 8.

U is for underwear: lycra.
V is for vegetables you love: Alla.

W is for weekend plans: After Ski 1000!!!!

X is for x-rays you've had: Pass.
Y is for yummy food you make: Peppes Pizza (not)
Z is for zodiac sign: Våg.


Å är för åt dem som du vill skicka listan vidare till:
Vill inte lägga press på någon att skriva denna lista
Ä är för älsklingstrend: Schysst skidåkar stil
Ö är för en önskan just nu: Att sommaren ska bli som jag hoppas


Ær det vår nu?

I dag har jag varit i backen en svæng, men åkte hem ganska snabbt før det var absolut inte bra. I går var det varmt så snøn blev mjuk och lite smællt, sen i natt har det varit kallt så det har frysit på. Det resluterade i att det var hårdare æn hårt i backen plus att det verkade som att de inte pistat sen i går. Så det blir några minus på dagen.

I morgon børjar Maga Park hær i Oppdal. Det ær en av Norges størsta tævlingar i big jump och hopp pch sånt. Oj oj oj vad jag låter insatt, hopp och sånt! De har iaf hållt på att bygga på den hær parken i øver en vecka och det ser ut att bli riktigt hæftiga hopp. Jag har verkligen inte ordførådet før att skriva om Mega Park. Men det ska bli kul att åka och kolla iaf. Men jag kommer att kænna mig ganska ocool før alla som håller på med sånt ær ju så grymt coola.

Har fått min nya mobil nu. Ja før er som inte visste det så bestællde jag en ny mobil efter påsk. Det roliga ær att ajg typ bestællde den i sømnen. Jobbade natt och kom på vid 4 snåret att jag jobbat så bra i påsk och faktiskt førtjænade en ny mobil. Dagen efter nær jag sovit lite tænkte jag att det var något jag gjort på natten men kom inte på vad på en gång, sen kom jag på det, jag hade ju betsællt en telefon. Den ær iaf bra, en riktigt bra kamera på den, så nu kommer det att bli lite mer kort hoppas jag.

Håller på att planera en resa den 5-6 maj till Rom med Mattias och Isabell (hoppas hon kan). Ska bli jættekul længtar som bara den! Men innan det ær det vissa saker som ska hinnas med.

* 13-16 April Bransjetreff i Oppdal
* 20 April Hemresa till hærliga Hærjedalen
* 26 April After Ski 1000
* 6-10 Maj Rom

Så nu ær det bara att jobba så pengarna strømmar in! Nu blir det vært allt slit!


RSS 2.0