Första advent

Och det lyser julstjärnor och adventsljusstakar i alla campus fönster. Det är så mysigt! Själv har jag satt upp en julstjärna och tillsammans med Deisrée pyntat dagrummet till en juloas. Så nu är ni välkomna hit och bara mysa och äta pepparkaksdeg! Ja jag har köpt en korv med pepparkaksdeg och har inte en tanke att jag ska baka pepparkakor. När man är 22 år får man göra så om man vill! Pepparkaksdeg är faktiskt godare än pepparkakor.

Nu ska jag inte till stan och gå på julskyltning och sen gå hem till Jenny och dricka glögg och mysa!

Glad/god förtsa advent! (vad säger man egentligen, eller säger man inget?)


                                                                              


Me? I'm the President!

Ojojoj nu har karusellen börjat och jag sitter med. I dag var det årsmöte och en ny styrelse skulle väljas in. Och jag blev invald som ordförande. Det känns otroligt roligt och ärande att de valde in mig, emn samtidigt är jag väldigt nervös. Jag vet inte riktigt vad jag har gett mig in på. Vad kommer att krävas av mig? Men det är det som är spänningen i det hela, jag har ingen aning. Det hela firades med en måltid på MAX. Mycket gott!

En mycket bra dag! Blivit ordförande, ätit på MAX och fått CSN! Inget att klaga på!

En nykter helg...

Jag har denna helg inte förtärt någon alkohol alls. I vissas öron kan detta låta helt normalt men i andras inte. I mina öron låter det helt orimligt egentligen. Tror inte att det har hänt en gång sen jag flyttade hit. Det låter ganska tragiskt men det är ganska "normalt" här. Jag har läst någonstans att de flesta studenterna har alkoholvanor som alkoholister under sin studenttid men att de sen får jobb och kommer ur denna miljö. Jag börjar nästan tror att det är sant. Men denna helg som har gått i nykterhetenstecken avslutades idag med ETT glas rödvin och Da vinci-koden. Låter inte det sofistikerat så säg!

I är det måndag på vad jag tror kommer att bli en händelserik och spännande vecka här i Växjö. Vill inte säga för mycket men rapport kommer!


Pannkaka av allt!

Ja det blev ingen bastning. Vi fick helt enkelt inte igång den eller så var den trasig. Ingen som vet! Jaja nu är det bara att vårda min relation till Fiske lite till! Ha en trevlig kväll!

En oas i vardagen

Nu har jag varit igång och pluggat nästan hela tiden sen halv tio i morse. Mitt huvud har blivit potatismos och jag fattar inte så mycket längre. Läser en bok om kommunikationsteorier av lätt  världens tråkigaste man John Fiske. Även sämst i världen på att förklara. Så nu ni mina vänner ska jag alldeles snart ta mig en paus och gå och basta! Det ska bli helt underbart att få sitta där och svettas och riktigt känna hur jag blir ren och som en ny människa. För att senare ikväll ha ännu en dejt med Mr Fiske. Jag har gjort upp ett lässchema för veckan som jag ska försöka följa för att det inte ska bli så stressigt nästa vecka och för att jag ska få vara helt ledig i helgen!


Hur tänkte de här?

Jag lever under en liten jobbig tid just nu då mitt bankkort har gått sönder/avmagnitiserats. Detta hände under fredagen någon gång och jag har fortfarande inte fått något nytt, Beställde ett nytt i måndags. Detta får konsekvensen att jag i måndags tog ut kontanter på banken och skrev upp i min lilla bankbok. Nä men när senast tog man ut en liten summa pengar på banken i cash? Nä precis inte sen bankkortet kom vilket är längesen. Det jobbiga nu är att jag måste hushålla med dessa slantar tills mitt kort kommer eller om de tar slut så måste jag in till stan och ta ut mer. Å vilken tid stänger banken? Jo 15.00 så pengarna måste alltså ha tagit slut innan tre för att jag ska fatta att jag måste ha mer. Ni förstår säkert problematiken i det hela. Så nu har jag blivit tät som ja något som är tätt. Köper absolut inget i rädsla för att pengarna ska ta slut efter kl15 en dag och jag står där helt black.

Det fräckaste av allt var i dag när jag fått ett brev av banken och trodde naturligtvis att det var mitt nya kort. Ack  så fel jag hade, det var ett erbjudande från banken om att få ett kreditkort. VA? Hur tänkte swedbank nu? Hur ska en student ha råd att ha ett kreditkort, det är ju som en lockelse från djävulen själv. Helvetet är nära om man skulle tacka ja. Nu tänker ni säkert men ja ja de visste nog inte att du är student. Men jo jo det vet de naturligtvis för att om jag svarar inom några dagar så har jag gratis årsavgift hela min studenttid. Hur sjukt och manipulativt är inte detta? Få de fattiga att tror att de kan köpa saker so de inte har råd med och betala sen. Det roliga är att när sen kommer så har man ju inte direkt mer pengar än förut! Nä vet hut swedbank!

Har jag mött mina likar eller är alla studenter psykiskt labila?

Jag har sedan jag varit liten haft en egenhet att prata med mig själv. Ofta i det ensamma inne på mitt rum eller när jag har varit helt säker på att jag varit ensam. Eller i alla fall trott att ingen kunnat höra mig. Men det har också hänt att jag pratat tyst för mig själv, alltså bara rört på läpparna typ mimat, på offentliga platser. Jag har inte tänkt så mycket på det och aldrig reflekterat att folk kanske ser att jag pratar med mig själv. Jag har mer tänkt: Jaja de tror nog att jag sjunger! Som om det vore normalare att sjunga tyst för sig själv! Men nu har jag iaktagit saker som jag aldrig trodde att jag skulle få skåda. Jag har sett ett flertal, lätt fler än 15, studenter gå i sin ensamhet och röra på läpparna och göra olika ansiktsuttryck. De pratar också med sig själva! Och det är inte bara folk som man med blotta ögat kan lägga i facket borderline, utan det är normala människor. Vilket får mig att känna mig normal med mitt avvikande beteende. Så nu är min fundering är det så att jag äntligen har sett folk som är som jag eller är bara studenter i allmänhet psykiskt svaga och har en tendens att bli schizofrena och pratar egentligen med sitt andra jag och inte alls med sig själv?

RSS 2.0