Ytterberg by night

Kvällen har varit något utöver det vanliga. De tre musketörerna Martina, Mattias och Isabell bestämde sig efter mycket om och men för att cykla till Ytterberg för att besöka Marie. Från början vekade det som att det skulle bli en kväll med kaffe och spel i sveg men det slutade med en vinkväll i ytterberg. Man är ju flexibel! Kvällen var mycket trevlig och det dukades upp med både ost och kex och vin. Det var en riktigt trevlig utflykt (vilket är ett ord som brukas på tok för lite) som antagligen kommer att kännas med en ordentlig träningsvärk i morgon! Det är ju inte varje dag man cyklar 2 mil på en kväll för lite vin!


Helags tur och retur

Dagen har spenderats på resande fot eller rättare sagt på gående fot. Jag har varit ute och vandrat i de härliga härjedaliska fjäll som finns. Eller ja Helags som man i folkmun kallar det! Jag vet att jag även i detta ämne har uttalat mig mindre positivt. Det kan ha varit något i form som att vandra är det tråkigaste man kan göra eller/och att vandra det komkmer jag att göra först när jag blivit tråkig. Ingen är bättre än att de kan ändra sig eller så har jag helt enkelt blivit tråkig för jag tyckte att det var UNDERBART! Det var så härligt och så avslapnande så det går inte att beskriva. Mina fötter var lätta som bomull och benen bara gick på mig, det kändes som att det inte var jag som styrde dem. Det var som att de gick av sig själva. När det går så lätt och vädret är det bästa tänkbara då kan det inte bli annat än underbart. Inget att klaga på alls, fick inte ens ett endaste litet skavsår. En av de bästa dagarna den här sommaren helt klart! Nu låter det som att jag gick själv men så var det inte, med mig hade jag: mamma, pappa och Ulla. Dte var ett mycket trevligt vandrarsällskap som mer än gärna får medverka på några av mina kommande vandringa. För nu har jag fått smak på detta, nu ska det vandras hela sommaren ut! Undra vart mer man kan gå, sonfjället, lofsdalen, förslag välkomnas!
Nu ska jag trött och nöjd somna in redan 22:21 på en lördag, det hör inte till vanligheterna!


Trött och beloten somnade Martina!




Raka benen annars blir ni dumpade tjejer!

Håller nu på att läsa den omtalade boken "Bitterfittan". Den är frustrerande och irriterande samtidigt som den är underhållande. Men känslan jag känner mest av allt är uppgivenhet. Uppgiven över hur samhället ser ut, uppgiven över att jag inte kan göra något åt det och uppgiven över att det kommer att vara så hela mitt liv och för mina döttrar om jag får några. Samtidigt som all uppgivenhet kommer över mig så orkar jag inte reflektera över hur det ser ut eller hur det kommer att vara hela mitt liv. Jag orkar inte ta en diskussion om detta ojämnställda samhälle fast jag tycker så starkt och vill så mycket. När man läser en sån här bok orkar man ännu mindre för allt är så himla omöjligt! Verkligen ALLT! Som att det inte vore nog med att läsa en bok som irriterar en på många sätt så läste jag just en krönika av Hanna Graaf i Klick! vilket gjorde saken betydligt sämre. Hon skriver hur nervös och extra vagant man är när man är nykär och alldeles i början av ett förhållande. Och hur man efter ett tag blir bekväm och öppnar upp sig till att man efter en stund blir alldeles för bekväm och inte anstränger sig något för sin älskade. Så är det ju absolut men hennes slutkläm är upprörande. Jag citerar: "Skärper vi (läs:tjejer) inte till oss får vi skylla oss själva om vi blir lämnade för den väldoftande tjejen med välrakade ben".  Detta är om något väldigt upprörande. Hur kan man skriva så i en tidning som jag vilt gissar läses av flest tjejeri åldern 15-25. Vem är hon som har mage att uttrycka sig om enligt henne en världsanning att alla håriga kvinnor blir lämnade? Om jag inte minns fel så var det Hanna som hade väldigt stora siliconbröst, vek ut sig med sin syster och sjöng en mindre lyckad låt på slutet av -90? Vem ger HENNE rätten till detta? Hanna Graaf gör oss alla en tjänst och håll dina dumma antifeministiska tankar för dig själv!


Härdalsyran de luxe

Nu är sommarens sista "storhelg" slut och det är dags att invänta nästa sommar. Nä så är det inte men det känns ofta så att det här är sista helgen som är något av stort värde. Helgen har passerat riktigt smärtfritt och fylts av mycket skratt och glädje. En helg helt i min stil!

Fredagen inleddes med lite cruising, eller som vi säger krusning. Vädret var fint och lika så bilarna. Jag hade turen att få åka finbil även men Jonny Matsson och lill farsan (läs:en hund). Det var barnsligt roligt som alltid. Sen gick vi tillbaka till stugan för att festa till oss inför kvällen. Kortspel, ölandet och skratten bytte av varandra i bra takt. Gäster droppade av och anda tillkom vissa bestod hela kvällen. I godan tid begav det sig i maklig takt in på området för vidare öl drickande, minglande och karusell åkande. Status Quiz var inte så mycket att hurra för men kvällen var riktigt trevlig och alla var nöjda och glada.

Lördagen vaknades med solen i ögonen och en lite molande huvudvärk men för övrigt helt okej. En treo och lite frukost senare så var man laddad för marknad. Dagen gick inte jättesnabbt så mycket hans med innan det var dags att dricka igen. Årets första dopp tog vi, detta hände i Orrmosjön under extrema förhallanden. Solen sken inte och vi frös riktigt ordentligt redan innan vi tagit av oss till badkläder. Men jag måste hålla med min kära vän Isabell vi blev som NYA människor efteråt! Detta kan inte nämnas för ofta för det var verkligen så!

Kvällen började stabilt med lite Azti och sen var det bara in i dimman igen. Stugan var som alltid det givna förfest stället för oss som bodde där och diverse andra människor. Det var riktigt roligt! Sedan drogs det vidare ner till området. Där ölandet fortsatte och det utbyttes viktig, rolig och tokig information med diverse individer. 

På söndagen vaknade ett inte lika piggt gäng med insikten att det roliga var över och det tråkiga var kvar, städningen! Men det gick smärtfritt även detta!

Tack alla inblandade för en helg i toppklass! 

Nu äger man tydligen 2 stycken

Dagen har återigen spenderats på auktion, denna gång i Östansjö. Vi börjar nu bli erfarna auktions besökare men ändå noviser på så många sätt. Saker som riktigt inbitna besökare alltid har med sig: stol, myggmedel, paraply, solglasögon, fika, m.m. Vi hade inget av dessa ting med oss vilket resulterade i att vi efter 10 minuter höll på att dö av alla knott och när regnet satte in hade vi inget att ta skydd under och blev blöta på engång. Men innan allt detta hände så hann jag ropa in en cykel. En fin gammal damcykel som jag av någon anledning tyckte att jag behövde. Eller rättare sagt som mamma tyckte aatt jag behövde. Aldrig är jag så svag som när jag är på auktion. Om någon säger till mig att jag ska ropa och kan gå lite högre än vad jag tänkt så gör jag det. Så mamma triggade mig till att gå upp minst 50 kronor, inga summor men hur kan man vara så svag? Roligt var det iaf och cykeln är nu hemma på gården!

Jag ska ALDRIG mer spela minigolf!

Mina kära släktingar är fortfarande kvar så dagarna fylls av aktiviteter och roliga saker. I dag stod ett besök vid dammen, kondis och minigolf på schemat. De två första sakerna gick helt smärtfritt förbi och var riktigt trivsamma, speciellt besöket på konditoriet. MEN sen kom den fruktade minigolfen. Hade inte spelat minigolf på väldigt länge innan idag och det var för att jag blir så otroligt sur och arg när jag spelar så att det inte är värt det. Det kan låta barnsligt men så är det bara! Men jag var på bra humör så jag tänkte: Ja jag kan ju prova, jag kanske har växt ifrån det! Oj oj oj om jag ändå hade haft rätt! Började riktigt dåligt med en 7:a på första banen, på andra fick jag en 5:a efter fusk och på tredje åter en 7:a då var det nog drämde klubban i staketet och  slängde bort bollen (den fick jag skamset gå och hämta senare). Sen var dewt färdig spelat för mig! Nu ska jag aldrig mer få för mig att minigolf visst kan vara lite trevligt och roligt, för det är ALDRIG lite trevligt att spela minigolf! Känslan som stiger inom kroppen är en känsla av besvikelse, ilska, uppgivenhet och att man bara vill slå något och börja grina. Har man aldrig kännt den känslan så har man tur, annars förstår ni säkert precis vad jag menar. Har lovat mig själv mer än en gång att aldrig mer spela men idag gick det överstyr så idag är sista gången jag lovar att aldrig mer spela!




Dagens sanning

Dagen har spenderats på svegs badhus (där låg förut svegs friluftsbad, hahaha) i sällskap av Gustav, Henrik och mamma. Efter det 3 timmar långa doppet var det dax för mig att få lite lyx i form av fotvård. Hade bokat en timme, hos Nadine, av total avkoppling och lyx. Det var första gången jag var på fotvård så jag var lite nervös att jag inte skulle kunna njuta då jag lider av allvarlig pedofobi (fotfobi) och tycker att det är riktigt obehagligt när folk tar i mina fötter. Men det gick så bra så bra och det var riktigt skönt. Och jag är inte kittlig under fötterna. Något som jag har gått å trott hela livet! Jag känner mig tom och lycklig inombords över dessa insikter!

Dagens sanning är att jag älskar fötter!



första, andra, tredje - såld

Dagen har spenderats i Lillhärdal på gården åt Rolf Sjöström. Sommar har kommit så långt att aktionerna har börjat ordentligt. För visst är det väl så att aktionerna inte är i början av sommaren utan i slutet? Nu är det en sanning för mig iaf att det är så. Aktioner är ett roligt nöje för en novis som mig. Kan räkna de aktionerna jag beträtt på en hand men ack så roliga de alla har varit. Det är nästan lika roligt att kolla vad de andra köper som att själv få ropa. Och glädjen och stoltheten som man känner när man vunnit en budning ska vi inte ens prata om. Lyckan är total! Jag lyckades ropa in fina små kaffekoppar med fat och en hel kartong med silver skedar. Ville egentligen ha en rosa väldigt kitchig servis men den blev på tok för dyr. Jag gjorde bra köp men det kommer inte ens i närheten av de kap som min kusin Gustav 6 år gjorde. Utan att blinka ropade han in en dammsugare för 10 kronor, årsmodell väldigt gammal. Lite senare när det nästan kröp i kroppen på honom av tristess ropade han in en stövelknekt, ett vattenpass och bågsåg. Lyckan i hans ögojn kunde ingen missta sig om. Men sen kom det han riktat in sig på redan på visningen 3 timmar tidigare. Knivarna! Han budade på alla knivar men var aldrig högst, men tillslut kom den minsta men dock finaste kniven som han ropade in för hela 50 riksdaler. Det var dagens klipp!

Jag och "round uppen" mot världen

I dag har jag uträttta mer än vad jag hunnit gjort på tre månader. Inte riktigt men det känns så. Har hunnit med en massa bland annat så har jag gått och sprutat round up på hela våran grusplan. För er som inte vet hur stor den är så är den stor. För er som inte vet vad round up är så är det ett ogräsmedel som är hur bra som helst, tydligen! Jag har ej kunskap att uttala mig om detta så jag referarar till min morfar som sägs veta endel om detta. Så jag har sprutat round up så jag har kramp i båda armarna. Det tog mig minst en och en halv timme att klara av allt ogräs, det kallar jag straffarbete. Hade varit perfekt att ha som uppgift när det fortfarande fanns slavar och strafffångar (man kanske inte kan skriva ett ord med 3 f?).




Har för övrigt kommit in på utbildningen jag sökt! Så nu beges det till Växjö!

Det sämsta jag har sett!

Björnfesten är nu slut för denna gång. Den kom och gick relativt smärtfritt. Torsdagen började med vin och sedan en utgång med en mindre snygg trubadur men en efterfest med helstekt fläskfilé. Det var mycket uppskattat! Fredagen började mindre stabilt men blev bra så fort jag fick kondislunch och lite uppladdning inför kvällen! Vid åtta snåret gled familjen Sjöbergs foord in på gården med mina härliga små kusiner. Grillen tändes och vinet korkades upp. Stämningen var på topp! Liite för sent gick vi då fram till Mysoxen och intog våran första finöl. Kvällen blev roligare och roligare och kusinerna från Sala roade sig mer än någonsin! Kvällen avslutades med nattamacka och besök! Lördagen var lite tung till en början men det ordnades upp med en pizza och öl på knuten. Två karusellturer senare var det bara att börja göra sig iordning inför kvällens händelser. Det största hoppet och förväntningarna stod The Boppers för. Boppers har varit på allas läppar den senaste veckan. Så som det har laddats ner musik och letats gamla LP-skivor, oj oj oj förväntningarna var på topp. Alla hoppas att den mest kända låten skulle spelas mer än en gång under den en timmes långa konserten. Låten jag pratar om är Jeannie is coming. Men ack så fel vi alla hade. De spelade en massa massa låtar som ingen någonsin har hört. Boppers var det SÄMSTA under hela helgen. Jag med många kommer aldrig då menar jag aldrig mer lyssna till dem eller ens nämna derass töntiga namn. Jag ska deleta alla deras låtar och kalla dem dobbers. Sååå dåliga var de!

Björnfesten får FEM av fem toasters! Kanonkul!

Impulsköp

Detta har aldrig varit något för mig då jag av naturen är velig och som att det inte vore nog så är jag dessutom född i vågenstecken (ni vågar förstår säkert vad jag menar). Så mina inköp är noga genomtänkta och jag har verkligen överlagt om jag behhöver denne sak och om jag verkligen verkligen vill! Men förra lördagen började något hända jag röck utan att blinka åt mig en påse chilinötter och nästan sprang till kassan. Jag visste inte hur snabbt jag skulle kiunna får betala. Det visade sig tyvärr att jag smakat nötterna innan och att jag redan då konstaterade att det var de äckligaste nötter jag ätit. Men men en tjuga var ju inte hela världen. Man kan nu tro att jag blivit bränd då det gäller impulsköp men icke. I måndags var jag och Johanna på väg ner till mormor och morfar men var tvugna och stanna en snabbis i kupolen. Tio minuter innan stägning sprang vi in på lindex för att Johanna behövde nått. I all iver och stress kände jag att jag verkligen behövde göra av med lite pengar och inhandla något. Jag bokstavligen sliter åt mig det närmaste och skyndar till kassan, betalar fort och springer ut till bilen. Väl ute i bilen inser jag vad jag har gjort, ingen vacker syn. Jag har impulsköpt en PYJAMAS!!!!! En pyjamas för 250kronor!!! Vad faan hände där inne? Hur kunde det  gå sååå fel? Vem jag frågar vem mer än jag och min syster mellan 20 coh 25 sover i pyjamas? Vem går in och köper en pyjamas för 250 kronor på lindex? 250 kronor det är 6 öl, fatta pengarna!

Ett plus är ju iaf att den är ganska skön!

RSS 2.0