Deutschland am Freitag

På fredag ska det beges till den billiga vodkans mekka. Det är några glada själar i klassen som bestämmt sig för att bege sig till landet i söder för att inhandla alkohol så att det räcker hela terminen eller ja kanske hela året. Det har gjorts noga beräkningar om vi verkligen tjänar på att hyra en minibuss och åka hela vägen, alla kom vi fram till att det var värt det. Ibland bör man ta fokus från pengarna till upplevelsen. Det ska bli en heldagsutflykt med glada människor. Om man tänker så blir det genast värt det. Så jag är inställd på att för en helgsskull inte gå ut och istället åka på utflykt, att det sen är en alkoholutflykt behöver man inte nämna.

Nu ska jag till Maja på middag!

Min värsta mardröm!

I dag hörde jag på radion att min värsta mardröm har slagit in men för någon annan stackare. Tur för mig men jag känner att jag nu står först i kön till denna händelse. Så nu gäller det att vara vaksam för min del! Det var en kvinna i Helsingborg (Johanna jag kommer nog inte kunna hälsa på dig igen) som blivit på hoppad och misshandlad av två katter. Hon blev så svårt skadad att hon var tvungen att uppsöka sjukhus. Jag blev otroligt skärrad när jag hörde det. Det är alltid det jag tänker när jag går förbi en katt eller egentligen bara ser en katt att den ska ta sats och hugga mig i strupen och sitta kvar där och jag springer och springer och gör allt för att katten ska släppa men den släpper inte utan den gräver sina klor djupare in i min strupe tills ja jag inte orkar mer och lägger mig ner för att hoppas på det bästa. Jag har länge fått höra att denna föreställning är överdriven och att det aldrig skulle hända. Men nu ni, nu har det hänt! Jag är nu ännu räddare för dessa lömska djävulens utsända än vad jag var innan. Det betryggande i situationen är att kvinnan överlevde och att katterna nu är polisanmälda! Jag hopppas att de åker in på livstid för mordförsök och att det blir någon slags gruppbestraffning för alla katter så att de inte kan visa sig ute så länge jag lever!!!!!!!


Livet på campus - en ständig fest

Det är häpnansväckande hur ofta det är fest här på campus. Jag menar då inte i första hand mig och min klass utan fest i största allmänhet. Det finns två uteställen: Stallarna och Sivans. Dessa två har gemensamt öppet tisdag, onsdag, fredag och lördag. Och det tar aldrig fel att det är fest alla dessa dagar. Det tar heller aldrig fel att det alla dessa dagar är fest i mitt hus. Mitt hus är ganska stort och det bor ganska mycket folk i det, men det är inte mängden folk som avgör om det är fest eller inte det är vilken sorts folk det bor här. Jag har bara en sak att säga: utbytes studenterna! Det är alltid de som har fester och festerna är alltid stora och det förtärs alltid en stor mängd alkohol. Hur jag nu kan veta detta utan att ha närvarat på en endaste av dessa fester är som vanligt lite oklart. Det är ett under för mig hur hela livet kan bli en fest så fort man kommer till ett annat land! Jag antar att jag får leva i ovisshet till termin 5 då jag själv ska på en utbytes termin!


Hur säljer man sig själv?

Nu har vi börjat lite mer på riktigt. Vår första riktiga kurs Konsten att tala och skriva 1 drog igång i går. En riktigt bra föreläsning hade vi. Jag blir riktigt imponerad av folk som kan prata bra, så ska jag också bli när jag blir stor. Vår första uppgift som vi har är en muntlig övning i att sälja sig själv. Detta låter lite värre än vad det är. Det handlar om att man ska hålla ett kort föredrag om sig själv som man skulle kunna ha på en anställningsintervju eller antagning på en skola. Men det är inte lätt att hitta 3 bra egenskaper och 3 starka sidor hos sig själv och bara 1 svag sida. Varför är det så svenskt att inte kunna prata om sig själv positivt? Varför är man inte italienare eller nå å vet allt vad man är bra på? Ska klura lite till på vad som egentligen är mina bra sidor!

Första kursen avklarad!

I går hade vi vår avslutande redovisning för denna kurs. 3 hp introduktionskurs. Skönt att vara klar med det första som har varit ganska flummigt för att på måndag börja på riktigt på humaniora. Det kommer nog att bli jobbigt, men den inställningen kan jag ju inte ha redan innan jag har börjat. Det går inte. Så i går hade vi fest för att vi var klara med det första. Jag tog på mig att ha förfest, vilket var väldigt lyckat. Mycket folk och trevligt var det. Sen begav det sig till stallarna där det intogs utliggare alkohol för att senare på natten raggla hem till sin härliga säng och sova. Det  var en jätterolig kväll! I kväll ska vi ha lite tjejkväll och äta tacos. Jag är sjukt hungrig. Sen ska vissa gå ut, men jag har inte bestämmt mig ännu. Skulle behöva läsa på söndag och då inte vara bakis. Så det blir nog lugnt i kväll!

Har jag lite sameblod i mig kanske?

I kväll har jag varit på mingelkväll på sivans med norrlands. Första eventet de hade för termin där alla medlemmar fick komma och äta chips, tävla och köpa sig en öl. Det var väldigt mysigt och en trevlig norrländsk stämning. Det tävlades i lassokastningknäckebröds ätande och en liten uppvisning i bugg. Väldigt avslappnat och roligt. Verkar vara en bra samling människor som jag gärna skulle lära känna bättre. Ska nog bli aktiv i något utskott, vore riktigt kul att ordna fester och sittningar. Det är ju min lilla hobby, party planer.

Jag ska nu återkomma till tävling med lassokastningen. Jag hade inte alls tänkt och försöka, vad är chanserna att man träffar hornen på en uppstoppad ren på 5-6 meters avstånd. Enligt mig inte så stora. Men efter att min kompisa Erika hade försökt och träffat ett av tre kast (man hade tre kast på sig) kände jag att jag iaf kunde försöka. Jag började svinga min lasso och träffade första, jag var överlycklig för att jag trodde att jag vunnit men tji fick jag, det var de som hade flest av tre kast så en träff räknades inte. Så jag svingade åter min lasso och träffade igen. Då trodde jag att jag vunnit igen, men inte heller den här gången räckte det. Så det var bara att svinga igen och tror ni inte att jag fånger renen ännu en gång och även drar i kull den stackars Vivianne men jag hade tre av tre. Då fick jag gissa hur många kapsyler det låg i ett ölglas som utslagsfråga. Vet inte om jag vunnit än eller inte, men vad är chanserna att nån annan har den turen eller skicklig heten jag hade? Kanske inte så stora eller... Detta fick jag att minnas att vi någongång under högstadiet hade en gympalektion eller friluftsdag då vi övade på att kasta lasso. Kan det stämma? Mina kompisar höll på att dö av skratt när jag berättade det. Allt de sa var: Då vet man att man kommer från Norrland!





Är det inte lite likt mig?

Varför jag?

I dag hände det vidrigaste jag någonsin har upplevt, eller nästan iaf. Jag skulle i min stilla ro cykla till Willys för att inhandla tilll det kalas som skulle hållas i kväll. En på korridoren fyller 20 i dag så vi bestämde oss för att bjuda henne på mat. Jag tog då på mig att laga enchiladas. Så när jag kommer fram till Willys och ska parkera min cykel får jag något på handen jag kollar upp och ser att det är en fågerskit. Jag höll på att dö, spy, kväljas ja allt äckligt man kan göra. Det var så otroligt vidrigt. Till saken hör att jag var helt själv så jag kunde inte gärna göra en stor sak av det för då skulle folk tro att jag var helt psyko som stod och skrek för mig själv. Så det var bara att snabbt springa in på Willys och tvätta händerna vid pantavdelningen. Det kan verka som en liten petitess men det var det inte. Jag kom senare att tänka på när pappa fick en fågelskit i huvudet i Zürich och skrattade gott för mig själv då jag inte drabbats lika hårt. Men det får mig ändå att tänka varför jag? Varför just då varför ingen annan?

Kvällen var väldigt lyckad, de tyckte om min mat och vi skrattade och hade hemskt roligt. En riktig fest var det! Märk väl att det inte förtärdes en endaste droppe alkohol!

Kolsyra det bubblande guldet!

Är fortfarande lite sjuk och tycker fortfarande väldigt synd om mig själv, det måste jag då jag inte har nån annan som gör det. Men jag fick faktiskt ett trevligt sms i morse från en klasskompis som undrade om jag behövde något från ICA och att hon då kunde fixa det. Det var snällt! Jag hade dock redan varit på ICA och inhandlat c-vitamin.

Min (o)vana att aldrig dricka vanligt hederligt kranvatten har jag redan förstått att jag måste lägga av med, för kolsyrat vatten är inte billigt och som student har man inte råd med det. Detta har resluterat i att jag istället har druckit mjölk och saft (inte blandat dessa två), vilket inte heller är särskillt nyttigt eller ekonomiskt. Ni som inte är beroende av kolsyra förstår säkert inte hur stort detta problem det är för mig att inte få min dagliga dos. Mina alternativ har varit att bita i det sura äpplet och dricka vanligt tråkigt vatten, inte dricka vatten alls eller budgetera flera hundra i månaden på vatten. För er alla skulle det säkert vara ett enkelt val men för mig är det inte det. Så i dag köpte jag mig en flaska LOKA naturell, ojojoj vad jag har saknat smaken av kolsyra! Jag blev helt till mig när det bubblade till så där härligt i munnen! Nu kan man lätt tro att jag är fast igen men jag ska försöka vara stark och begränsa mitt beroende till lördagar! Lite som lördagsgodis fast 1000 gånger bättre!


                                                  


Det kunde inte sluta annorlunda!

Jag är sjuk!!!!!!!!!! Stackars mig, sitter hemma med feber och onda bihålor. Kände det redan igår men kunde ju inte strunta i sittningen bara för att jag kände mig lite sjuk. Men jag var duktig och gick hem relativt tidigt (läs:innan de stängde) vilket är mot mina principer.

Sittningen var jättekul. Alla hade gått in för att klä ut sig och alla var på topp. Vi fick god mat och sjöng många sånger och hade lite lekar och så. Nu hoppas jag verkligen att det är slut lekt för ett bra tag framöver. Men som alltid efter så här många dagar på topp så kommer det en dal. Och jag har blivit sjuk! Orkar inte ens gå på ICA och köpa mig ett rör c-vitamin så att jag kan bli frisk. Funderar på att låta denna förkylning gå över av sig själv och inte bara trycka undan den. Men jag har inte tid att vara sjuk nästa vecka för vi har många gästföreläsningar och ett grupparbete och ska ha en redovisning på fredag. Så jag måste nog masa mig till ICA iaf.

Nu skulle jag vilja vara hemma så att nån kunde tycka synd om mig och gå på ICA och köpa saker åt mig så jag slipper själv. Men men nu är det inte så!

Alcoholcamp

Nu har vi alla kommit hem efter det omtalade lägret. I går morse begav sig den förväntansfulla nollningsgruppen till Korrö (jag har hela tiden trott att de har sagt korvö, är inte så bra på småländska) ett litet ställe 4 mil söder om Växjö. Där skulle det utspelas diverse lekar och tävlingar och även förtäras en ansenlig mängd alkohol. Eller ja mer än ansenlig för vissa! Det var iaf en trevlig upplevelse och man lärde känna folk bättre och mer. Roligt roligt!

I morgon har vi vår första sittning. Jag som då trodde att vi skulle ha fin sittning blev högst besviken när vi skulle ha tema sittning. Men nu har jag smält infomationen lite och tycker att det ska bli roligt med lite maskerad. Min grupp ska vara punkare så i morgon ska det beges in till stan för att se om det kan inhanldas något punkigt!

Världen är allt bra liten...

I dag när jag var inne på stan med två tjejer från klassen springer vi på två av den ena tjejens korridorskompisar. Jag känner igen den ena killen så sjukt mycket men kan inte placera honom. Hälsar och min hjärna jobbar fribilt för att komma på vem det kan vara men tänkte att jag nog bara tog fel på människa. Efter ett tag säger hon att ja det vore inte så jättekonstigt om jag kände igen honom för att hans pappa bor i Sveg. Då föll poletten ner det var ju USA-Niklas. Ni vet han som har en mamma i USA men gick typ 1 eller 2 år i Sveg och hängde med Kaj. Jag visste precis vem det var. Det är ju Pajs (skriver man det så?) son. Hur sjukt är inte det? Så när ajg kom på det var jag ju bara tvungen att gå in till deras korridor och berätta hur det var. Han hade känt igen mig med men inte sagt något. Alla andra blev imponerade hurmycket vi visste om varandra utan att egentligen känna varandra. Men det är ju charmen med smä ställen. Det var mest det jag ville putta ut på webben idag!

Mission completed

Måndagen efter en hård helg är alltid lite jobbig att vakna till. Men i dag kändes det riktigt lätt. Har heft en helg fylld med roligheter och skoj. Började i torsdags med upprop och lite information sen var det bara pang på nollningen. Delades in i 4 grupper och gjorde mycket olika lekar, stafettter och tokigheter. Riktigt roligt! Fredagen börjades med poängjakt. Mitt lag var 5 poäng från Det kändes inte riktigt okej. Men men roligt hade vi! På lördagen var det förfest med allihopa och sen utgång på ett av ställena här på campus.

I dag har jag redan hunnit med så mycket. Bokade tvätttid nu på morgonen och jag har tvättat, strukit och manglat. Det ni! Det är inte alla som kan mangla inte men jag kan tydligen. Det blev inte riktigt klockrent men några gånger till sen kommer det att gå galant.

Nä nu ska jag äta lite så jag kan vara helt allert på mig första föreläsning! OJojoj vad spännande allt är såhär i början!

RSS 2.0