Grænsen mellan sen kvæll och tidig morgon, vart går den?

Natten har sakta men sækert fått en hedersplats i min umgængeskrets. Den kan man lite på, den kommer alltid sviker aldrig. Børjar acceptera våran realtion och till och med tycka om den. Från børjan var vi fiender, natten och jag. Men nu nær det inte ær lika svårt att hålla sig vaken, børjar jag att tycka om natten. Jag har ju vissa uppgifter under natten en av dessa ær att gå brandrunda minst två gånger. I børjan gick jag alltid kl 2 och 4, men nu på sista tiden har jag børjat gå den førsta vid 3 och den andra vid 6. Detta tidsombyte har nu fått mig att fundera, vart går grænsen mellan sen natt och tidig morgon? Førut gick jag brandrunda på NATTEN, bara på natten. Men nu går jag en på natten och en på morgonen, det tror jag alla kan hålla med om . MEn vart går nu denna græns. Nær man kommer hem vid 5 från krogen har man kommit hem sent på natten, emn om man dæremot skulle komma vid 6 så har man helt pløtsligt kommit hem tidigt på morgonen. Naturligtvis dras denna græns vid olika tidpunkter av olika mænniskor. Som bagare till exempel, de måste ju tycka att 3 ær tidig morgon och 9 på kvællen sen natt. Men jag vill finna den generella grænsen. Jag tror att den går vid halv sex. Fem ær natt men sex ær morgon.


















Synsk eller bara paranoid?

Sitter återigen nattvakt på kæra hotell Nor. Min tredje natt och næst sista. På fredag morgon kommer jag att vara fri som en fågel, eller ja iaf till kvællen eller lørdag morgon, då det återigen ær jobb. Hela helgen kommer det att bli vældigt mycket att gøra, fullt hus både fredag, lørdag och søndag natt. Tur att jag inte ær nattvakt, det hade varit jobbigt. Torbjørn (Ingars lillebror) frågade om vi ville jobba nere i puben på lørdag, men vi ska snællt men bestæmmt tacka nej då vi redan har en utgång inplanerad. Det kan låte dumt att tacka nej till jobb och pengar før att roa sig en kvæll. Men vi jobbar så mycket så pengar ær vi inte oroliga før længre utan iværdesætter våra sinnen och tiden till att roa oss mer. Torbjørn kommer antaglien att bli ganska sur på oss, men det ær smællar man får ta. Det ær inte som att vi jobbar før honom iaf!

Det ær som sagt min tredje natt denna vecka och det har børjat hænda konstiga saker. Eller i går iaf. Jag tror mig se spøken hela tiden. Och då menar jag inte laban eller personer med lakan øver sig. Næ det ær mer som att ett vittljus bara skymtar førbi bakom ett hørn, speglas i ett fønster och så. Det ær lite obehagligt och samtidigt lite underhållande. Så min fråga ær nu har jag gått och utvecklat en synskhet? Det vore det intressanta svaret som ajg skulle kunna bygga på lite mer. Men den mer logiska førklaringen ær att jag inte kan sova så att jag ær helt slut och att min hjærna helt enkelt blivit æplemos och att jag tycker att det ær lite obehagligt att vara vaken hær på nætterna. Jag ær alltså så slut i hjærnan att jag har børjat hallucinera! Billig drog men inget att rekommendera.


Jag vet att jag skriver otroligt mycket om hur mycket eller lite jag/vi sover. Men det ær verkligen en stor del i våra liv just nu. Då sømn ær en bristvara spenderar vi desto mer tid på att prata om just HUR bristande den ær. Som nu nær jag jobbar natt slutar jag 8 somnar vid 8.30-9.00. Førut har jag då kunnat sova utan problem till 14-15, emn icke nu. Nu slår jag upp øgonen 11 och kan inte somna om. 11! Efter 2-3 timmars sømn kænner jag att jag vill kliva upp. Hur sjukt ær inte det? Sen sover jag mellan 19 och 22.30 så i det hela får jag juændå ihop 5-6 timmar per dygn. Jag och Maria blir nu førtiden nøjda nær vi har chansen att sova mer æn 5 timmar, då kænns det som lyx! Før bara några månader sedan hade jag varit død med allt udner 8.5 timmar/natt. Man kan læra sig allt, till coh med att sova lite!












Ærlighet varar længst?!?!

Kom just på en till sak som hænde i lørdags som ær vært att førtælla. En av Elins vænnas vænninor, hon heter Hege, men vi kan kalla henne Helge. Detta før att man måste betrakta henne noga før att se att det ær en kvinna. Det kan bero på den manliga frisyren, det manliga attityden eller helt enkelt den svarta piratlappen som stændigt pryder hennes øga. Det ær lite oklart varfør hon stændigt bær denna lapp, rykten sæger att hon ramlat i en trapp, misstænkt att sprit var inblandat. Kan æven berættas om denna kvinna/man att hon ær ute minst två dagar varje helg och av dessa två dagar brukar hon vælja en att slåss på. Det spelar inte så stor roll vem hennes motsåndare/offer ær, det kan vara allt från vanliga mæn, unga mæn, kvinnor, tjejer, vakter, polisen you name it! Iaf så i lørdags satt jag, Elin och den andra kvinnan, kvinnan vars VISA-kort jag hade, och lyssnade nær ett band spelade på nattklubben. Den andra kvinnan ropar då på Helge och frågar om hon inte ska sitta med oss och lyssna lite. Helge tar då en lång titt på mig och Elin och sæger sen høgt och tydligt att hon minsann inte skulle sitta dær med så tråkiga/dumma svenskar. Hon hade roligare saker før sig! Kusinerna Kojan satt med hakan långt nere och undrade om de hørt rætt. Men de hade vi! Herre Guud, vad ær det før barnungar som bor i Oppdal? Och nu vet jag vad ni tænker: hon skæmtade bara, sækert, kanske! NEJ det gjorde hon inte, om ni hade sett denna kvinna så hade ni nog førstått att skæmt inte riktigt ær hennes grej. Så nu ær ju frågan ærlighet varar den verkligen længst? Skulle inte tro det! Så køra vænner och medmænniskor ljug, bara ljug!

Snart får jag sova efter att ha varit vaken i 24 timmar och jobbat 14.5. Eftersom jag nyss tyckte att man skulle ljuga så ska jag sæga att jga har aldrig varit piggare ær inte ett dugg trøtt!

Guttar, öl och rock n' roll

Helgen är nu över och vi börjar redan ladda för nästa. Vi kom hit i tron om att vi inte skulle gå ut så mycket, vilket skämt! Känner vi inte oss själva? Vet vi inte vilka vi är? Ibland verkar självkunskapen vara bristande. Vi går ut ofta och hårt. Men det är ju det vi är skapta för, tydligen.

I går jobbade Maria natt så hon höll sig helt på mattan. Själv jobbade jag bara frukost och Elin hade ledig helg och drog en två dagars. Varför skulle jag då inte följa med ut på lördagen? Det finns inget som talar för att INTE följa med och mycket som talar för att följa. Så självklart följde jag med. Vi började på Nor sen gick de andra på Nabon men jag kände inte riktigt för det och stannade på Nor och pratade med min käre vän Rune i baren. De andra kom sen tillbaka och vi drack öl, dansade och blev raggade på. Efter en allt för kort tid gick Elin hem och jag blev lämnad med hennes vänninas vännina. En spritglad kvinna i 45-50 årsåldern. Kul sällskap! Hon gav mig sitt VISA-kort och sa att jag skulle hålla reda på. Gissa vad som låg i min ficka i morse när jag vaknade? Jo ett VISA-kort som inte är mitt. Ska fixa det nu, så den glada kvinnan får det tillbaka!


We live our dream

Hemkommen efter ännu en underbar dag i backen! Kan det bli bättre än så här livet? Det är ju helt underbart! Plus att jag i dag har köpt ett par nya skidor, skit snygga och riktigt härliga att åka på! Efter jobbet i morse traskade två svenska tjejer till Oppdalbanken och en av de två tog ut en ansenlig summa oljedollars för att sen bege sig till Inter Sport. Där fick de hjälp av en glad norsk gutt som var trevlig och väldigt hjälpsam. Typ den bästa expediten de träffat. En halv timme senare var de på väg upp i backen.En av de båda jenterna med ett leende större en Jimmy Carreys. Lyckan var total när de första skären togs i snö som var perfekt.

Det kan låta som att allt här i Oppdal är en dans på rosor men så är inte fallet, men 99 % av tiden är lyckan total. We really live our dream! Å det är så skönt att vi är här pch att vi är här tillsammans och att vi känner lika! Nothing can bring us down!


image11

Om nån händelsevis har glömt hur vi ser ut och ett till bevis på att vi inte är normala!

image12

De vita är mina och de andra Marias. Välkommen till säsongare, skidor och pjöxor i duschen, hahaha!


10 vurpur senare

I dag har jag och Maria varit nästan hela dagen i backen och guud va det har varit underbart. När vi vaknade och såg ut var vädret inte så mycket att hurra för men vi bestämmde oss iaf för att åka. Inget vi ångrar nu. Dagen utvecklades i helt rätt riktning. Solen kom fram, himlen blev blå och snön var helt underbar. Det är vinterferie här nu så det var mycket folk i backen för att vara en tisdag, vilket var både roligt och irriterande. Det har de senaste dagarna här vilket är riktigt tråkigt, men det visade sig att det som varit regn här har varit snö uppe på högsta. Ojojoj vilken härlig lössnö det var. Vi tänkte alltså att vi skulle träna lite på att åka off pist så att vi inte behöver skämmas om vi ska åka med nån annan lite senare i vinter. Man kan sammanfatta i att det gick sådär. Vi åkte 100 meter rammlade, tog minst 10 min för att komma upp, åkte 100 meter rammla igen, tog 10 min...... Ja och så höll det på! Efter två åk så orkade vi helt enkelt inte åka i lössnön nå mer så vi övergick till pisten igen. Det var en jobbig skiddag, men ack så rolig! Så nu kan jag inte säga längre att jag inte har ramllat på typ 10 år, för nu har jag det! Jag har även en känsla av att det kommer att bli fler de kommande dagarna. I morgon ska jag ta på mig spenderarbyxorna och ta en tur på banken sen på inter sport. Såg ett par sååå snygga skidor där i dag som jag bara måste ha, och det var till ett bra pris!

Blev jag tappad i golvet som liten?

Ibland undrar jag om det kan vara så att jag blev tappad i golvet som liten och att det i samband med detta slag mot huvud försvann viktiga hjärnceller? Mamma, pappa ni kan vara ärliga, tappade ni mig i golvet? Att jag tror det är för att jag vid många tillfällen verkar ha ett IQ lägre än en apa. Det yttrar sig inte i att jag säger korkade saker eller är "blond". Nä detta problem går djupare än så. Jag göra saker som jag inte sen kan försvara eller ens komma på varför jag gjort. Exempel: shots vid kvart i tre på natten, taktik utgång på fredagen och söndagen. Varför det är taktik att gå ut en söndag vet jag inte. Sen tror jag även att Marias föräldrar tappade henne eller gjorde något annat, för hon är inte bättre. Vad är det för fel på oss? Varför kan vi inte bara vara vanliga? Är vi födda så störda som vi nu har utvecklas till att bli? Vi måste leta efter moralens fana och lära oss att bära den högt, för som det är nu så leder en blind en blind. Ingen trevlig syn!

Nu till en helt annan sak: Norska namn! Hur tänker våra stackars grannar i väst när de döper sina barn? Med tanke på deras fula namn så borde norge ha den högsta själmordsprocenten. Nä så illa är deI t inte och om det är nån norsk som läser detta, Snälla ta inte illa upp, men det är sååå roligt! I fredags när vi var ut stod vi och pratade lite med vakten som jobbade. Kom då på att vi inte visste vad han hette så vi frågade vad han hette. Denne snälla man tänkte då skämta till det lite och sa att han hette Nils-Jörgen. Okej okej, inte det snyggaste namnet men inte sååå hemskt så att vi reagerade. Vakten började då gapskratta och sa att han skämtat och inte alls hette Nils-Jörgen utan Per-Håkon. Please tell us, what's the difference? Om man ska skämta om namn måste man ju dra till med något ordentligt typ Odd-Ivar, Ruth-Ewa eller nått i stil med det. Har nu slutat förvånas över deras namn, men vaknar lycklig varje dag för att jag inte är född i norge och för att jag bara heter Martina.

Lägger in lite bilder från helgen!


Utbränd?

Jag har länge förundrats och undrat över det moderna fenomenet utbrändhet, eller som man också säger, gå in i väggen. Jag har länge ansett att det är ett uttryck som arbetsskygga gömmer sig bakom för att slippa jobba. Jag ber nu om ursäkt för att jag har tänkt på detta sätt. Jag har själv fått symptom som jag nog vill lägga till kategorin utbränd light. Jag har sen i fredags sovit max 15 timmar och jobbat minst 50 timmar. Jag har alltså överskridit gränsen för en fulltidsarbetsvecka på en helg. Symptomen jag har upplevt är okänsla, jag har inga känslor kvar. Jag vet inte när jag är hungrig, inte när jag är mätt. Känner inte om jag är trött eller pigg. Jag vet inte längre om jag mår bra eller om jag mår dåligt. När folk frågor hur är det? Så vet jag inte. Det är ínte det att jag inte orrkar eller vill känna efter. Tro mig jag känner efter, men jag VET inte. Jag känner ingenting. Jag kan heller inte sova fast jag är helt slut. Det kryper i skinnet på mig. Känner mig som ett barn som är rädd för att sova. Men jag är inte rädd, jag vill inget hellre än att sova. Jag tror fullt ut på att det kan vara det första tecknet för att man är på väg rakt in i väggen med huvudet först. Men som tur är har jag kanske ledigt på söndag. Så på lördag blir det först after ski sen en utgång. Äntligen ska vi få shota i baren, svänga våra lurviga och må som om vi ätit en möglig ren på söndag. Can't wait!


MYT: Norskar kan inte låta arga

Jag med många har levt i illusionen att norskar inte kan skälla eller låte arga och alltid låter så jobbigt hurtiga som bara norskar kan. Jag ska nu krossa denna illusion för er alla.

Sanning: Norskar kan vara så sjukt otrevliga och kan verkligen skälla på en och få en riktigt illa till mods. Något jag har fått uppleva dessa två nätter som nattvakt. Det har varit fredag och lördag med öppen nattklubb. Hotellet verkar ha väggar tunna som papper och ljudisoleringen lika med noll. Det har dunkat i hotellet hela natten och de sovande gästerna har inte varit allt för nöjda. Fick ett högst otrevligt telefonsamtal från en gäst, som hotade att göra ett helvete för MIG om jag inte fick stopp på musiken. Helt seriöst, tror han att det är rimligt att en nattvakt kan stänga en full nattklubb? Skulle inte tro det. Men han kom aldrig ner och skällde på mig, vilket var tur. Men överlag så är folk väldigt väldigt trevliga här. Killar som tjejer, inga svenska surbrudar här inte. Alla blir så glada när de hör att man är svensk, och säger att vi 'r varmt välkomna hit och att de tycker bra om svenskar.

04.49....piiip, 3 timmar kvar

Det ær ju inte riktigt sant att man vid klockan 5 har 3 timmar kvar att jobba. Det borde finnas regler som førbjuder sånt hær sorts arbete. Nær jag æntligen får gå å lægga mig vid halv nio nu på morgonen har jag varit vaken i 24 timmar och jobbat 16.5 av dessa. Pengar blir det, men ær det vært det? Halsen ær torr och øgonen bløder, ær detta før att jag håller på att bli sjuk eller før att jag varit vaken på tooook før længe? Tror på det senaste. Och snart ska jag gå å gøra iordning frukost till 130 personer. Kan någon svara hur många ægg æter 130 pers? Om alla æter lika många som jag blir det 260 st. Men jag kan inte utgå från att alla ælskar dessa vita ovala ting så som jag. Natten førøvrigt har væl varit sådær. Fick mig en utskællning før att de spelade så høg musik nere i puben. Men Hallå! Ær det mitt fel? Sen æven en åthutning att det var helt orimligt att JAG hade sålt ett rum dær det var sånt ovæsende. Ursækte en korrektur, JAG har inte sålt nå rum till dig, men jag ber verkligen om ursækt før obehaget du har upplevt, surgubbe! Sen har jag en fråga till, hur ung, full och dum måste man vara før att rulla ut en hel brandslang i hela korridoren? Tydligen ganska mycket av allt! Jag ær bara glad att de inte trøck på brandlarmet, det hade varit jobbigt. Nu ska jag sluta klaga, det har trots allt gått bra och det ær inte så længe kvar, sen ska jag få sova! Och jag tycker inte synd om mig sjælv, allt detta ær  høgst sjælvvalt! Hoppas att det syns på løneslippen och att det sæger katshing på mitt konto, efter denna månad.

Äntligen kan jag skillnaden mellan skogsbana och off pist

I dag har vi åter igen stått på ski. Det var helt underbart. Vi åkte med en lokal gutt, Öyvind. En trevlig gutt som var grym på skidor. Sina 12000 kronors skidor. Hur kan man lägga 12000 NORSKA kronor på ett par skidor? Han visade oss lite off pist områden där det var "lätt" att åka. Det var verkligen hur roligt som helst. Lite svårt och jobbigt på bena och en rejäl vurpa blev det. Men oj oj oj vad det var roligt! Lite synd om Öyvind bara som fick vänta på oss i slutet av varje backe.

Jag har i många många år haft lite svårt att skilja på skogsbana och offpiståkning. Men efter idag så vet jag skillnaden. Det känns som en lättnad att jag kommit underfund med detta själv och slipper ställa den dumma frågan till nån och skämmas. Jag tänkte nu förmedla min nyvunna kunskap till min omvärld. En skogsbana går i skogen och är en bana som alla åker på. Alltså blir den uppkörd och man ser vart man ska åka. Åker man däremot off pist så åker man fritt där det finns snö och helst inte så mycket skog. En mycfket rolig syssla. Och ni kan vara lugna, lavinfaran var låg och vi åkte inte i några riskområden.

Lite ögongodis

image6








Bästa gänget hökarängen

I dag har jag och Maria för första gången sen vi kom hit satt på oss skidorna och tagit några härliga skär i backen. Vaknade vid 10 och såg att himlen var blå och solen sken. Men innan vi kunde åka var vi tvugna att fixa rabattkort för att köpa säsongskort i backen. Åkte runt och fixade lite innan vi tillslut kunde åka. Har inte åkt sen nyår och har lite glömt hur härligt det är att åka. Jag glömmer lätt det om jag inte åker ofta, men sen när jag väl åker är lyckan total. Tyvärr så är jag inte riktigt överens med mina (läs Johannas) skidor, lite för långa och lite för tunga. Men på fredag är det lön, undra om jag ska ta en sväng på Inter Sport och investera i ett par coola twin tips? Med detta rabattkortet har jag 15% rabatt, så lite billigare blir det.

I morgon blir det frukost servering och upplärning av Maria. Men jag är ju såå pedagogisk så det ska nog gå bra =) Lite skidåkning i morgon också hoppas jag!

Back on track

Ja vi får se hur det går det här försöket med denna blogg. Ska verkligen lägga min hjärna och lite av mitt hjärta i denna blogg nu och se om det blir nå av med det. Så kära läsare bli inte FÖR besvikna om trycket blir för stort och jag slutar.

Befinner mig i metropolen Oppdal. Ett trevligt samhälle i mitten av grannlandet i väst, Norge. Jag är här och jobbar på det mytsombundna Hotell Nor. Anledningen till detta är att min kusin Elin, jobbar här och har fixat ett jobb åt mig. Med mig på detta äventyr har jag min kära vän och kollega Maria. Jaja nog om det!

Jag har kommit på mig själv flera dagar i rad, när jag har jobbat på frukosten och är trött, med att frenetiskt blinka. Vad är detta? Har jag vid snart 22 års ålder utvecklats ticks? (stavas det så?) Det är högst obehagligt att komma på sig själv att ofrivilligt blinka hårt och länge och dessutom höja ofrivilligt på ögonbrynen och liksom försöka räta ut ögonen. Vad ska jag göra? Är det nån med liknanade problem så hör gärna av er hur jag ska kunna ta bort detta tiks?

Här på hotellet jobbar det även andra personer, som är trevliga och mindre trevliga. I receptionen har vi Marit, Ingrid och Gry. Som vaktmästare Marius, en stor man runt 50. En rolig typ när han är på det humöret med blir väldigt irriterad när saker går sönder. Vad är hans jobb om inte att laga saker? Marit och Ingrid är 2 glada damer som vi kommer bra överens med och som är mycket trevliga. Sen har vi Gry. Ja vad ska man säga om henne? En klimakterietant som tar alla chanser hon får för att sätta oss på plats. Hon refererar gärna och ofta oss som de SVENSKA frukost/nattvakterna. Varför det är så viktigt att vi är svenskar vet jag inte. Men men vi vet ju varför hon är så sur. Hon har ingen man...

image3

Om ni har glömt hur jag ser ut!


RSS 2.0