Vart tog telefonen vägen?

Det har redan gått 4 timmar på sista natten som nattvakt. Guud va skönt det ska bli i morgon när Gry kommer och byter av mig! Har fortfarande väldigt mycket att uträtta denna natt, men det kommer anatagligen att gå bra. Det som ska gå snett i natt har redan gjort det. Jag är en sån stor klant!

Var på toa vid 2 snåret, hade då druckit så mycket kaffe så jag var tvungen. Gjorde det jag skulle ställde mig för att spola, spolade och lutade mig en aningen framåt för att ha ner toalocket, då i stunden när virveln i toan är som starkast åker vakttelefonen ur min ficka och rakt ner i toan. När det nån sekund senare är färdig spolat är telefonen borta! Den har åkt med i rören. Att tappa en telefon i toan är inte nån konst men att spola ner den. Vad vinner man för pris för det? Veckans dumstrut? Sååå himla klantigt, men vad kan jag göra åt det nu, skadan är redan skedd. Som tur var så var telefonen en Nokia från tiden då mobilen uppfanns, men det fungerade. Tyvärr så hade jag fyllt på SIM-kortet på den I DAG med 300 kronor. Det är ju lite surt! Inte mina pengar dock, men så typiskt. Ska snart ringa till min kära chef och kusin och berätta olyckan. Hon är i Dubai, men jag måste nog höra hur vi ska lösa situationen i helgen.

De senaste veckorna har jag antagligen kostat hotellet mer än vad jag har jobbat bra. Det började med att jag för ganska längesen hade sönder en jättefin äggskål, av vilken vi naturligtvis bara hade en. Sen bor vi gratis och får ta mat här som ingen annan vill ha, vilket är en del. Typ bröd och juice och sånt. Sen under påsk stod jag i garderoben och lyckades naturligtvis ge ut en fel jacka, vilket blev en väldigt stor grej. I denna jacka låg en den enda stugnyckeln pojkarna hade till stugan de hyrt. De fick då bo på hotellet en natt för vi kunde inte skaffa fram extranyckeln plus att hotellet har varit tvungen att betala ersättning på jackan, plus att de fick gå in gratis på nattklubben och att jag gav dem nån öl på after skin. Jag är en total förlust affär för Hotel Nor i nuläget. Men vad är det man säger? Det är männskligt att fela men gudomligt att förlåta? (Har Lena Betula lärt mig rätt?)

Jag och Maria var till frisören i går (ja vi måste göra allting i kollektiv, vi funderar på om man kan söka om att få räknas som siamesiska tvillingar?) Vi är högst nöjda med resultatet, slänger in en bild så får ni avgöra själva!

                        


Imponerad?!?!

Dessa dagar och nätter i Oppdal har fått mig att se nya sidor hos mig själv. Några förvånande och förvirrande men dock positiva. För bara några veckor/månader sen fnös jag åt min mamma när hon uttalade sin åsikt om att folk som inte dricker så mycket är fräscha. Måste nu ta tillbaka denna hårda utandning. Jag tycker också det! Eller ja fräsch är inte ordet, men jag blir imponerad. Vet inte om det är för att jag mycket av min tid jobbar med överförfriskade människor och blir så glad när nån som inte är det kommer och är trevlig, eller för att jag håller på att bli gammal?

Blir imponerad av folk som jobbar sjukt mycket och inte gnäller. Va?!?! Vad kommer det ifrån? Har alltid varit av uppfattningen att om man jobbar mer än 10 timmar per dygn så har man rätt att gnälla och klaga hej vilt! Men nu så tycker jag så mycket om folk som bara jobbar och är glada iaf.

En till sak som har börjat imponera på mig är folk som inte vill skvallra eller prata skit. Hur kommer det dig? Jag har hela mitt liv varit svag för folk som har mycket skvaller och inte är rädda för att ge en känga åt nån som förtjänar(?) det. Tror detta kan bero på att Oppdal är värre än Sveg när det kommer till dessa två saker. Sen att folk tycker att det är sjukt kul att skavllra om mig och Maria gör inte saken bättre. Fattar de inte att vi alltid får reda på allt tillslut. Det finns alltid en svag länk. Jag känner inte folk tillräckligt väl här för att  kunna uttala mig så varför ens berätta saker för mig som ajg antaglien hade velat varit ovetande från?

Nu tänker ni säkert: HUR kan HON, som älskar att dricka, klaga och skvallra säga så här? Hur kan hon kasta stenbumlingar när hon sitter i ett glashus själv? Jo jag har inte sagt att jag har blivit bättre eller att jag har/kommer att ändra mig. Jag säger bara att det är saker som imponerar på mig! Saker jag aldrig skulle kunnas skriva på min "impa-lista". Det betyder ju inte att jag tycker mindre om mig själv eller Maria eller nån annan för att vi kommer att fortsätta leva våra liv som drickandes, klagandes, skavllrandes härliga quinns!

                                                            


Äntligen måndag!

Nu är den här påsken äntligen över. Det är som att luften gått ur Oppdal. Alla förbereder sig hela säsongen för påsken får det är då det händer, så är det bara 4 dagar sen så är den över. Hela säsongen för 4 dagar av galskap. Men nu är det över. Det började redan i onsdagskväll med jobb nere i puben. Det var mycket folk och stämmningen var på topp. Sen blev det skärtorsdag och frukost, after ski och puben. 18 timmar på jobb. Sen på fredagen var det bara frukost och after ski, ynka 12 timmar fick jag ihop. Sen på lördagen var det 3 pass igen och på söndagen bara frukost. Det har gått väldigt bra men det har varit slitsamt. Har nästan kunnat börja grina varje gång min mobil ringt. En sak är klar iaf när jag flyttar härifrån så ska jag byta larmsignal på min mobil. Jag hatar den verkligen nu. Den betyder bara ont och att man inte får sova mer.

Jag och Maria brukar säga att allt handlar om inställningen och att man kan köra på vilja väldigt väldigt länge. Nu under påsk har en ny fråga kommit upp, Vad kör man på om man inte har viljan? Måste? Svar välkomnas!

I går när alla var som mest slut och glada att påsken var över. Så var det naturligtvis dax för fest. Bransjetreff! Började dricka tre på eftermiddagen! Allt var upplagt för en snefylla. Skittrött och sliten och inte ätit ordentligt på flera dagar och började dricka tidigt. Ja och så sant som det var sagt en snefylla det blev. Blev skittrött och riktigt sur och otrevlig. Så jag vill nu be om ursäkt till alla jag kan tänkas varit i kontakt med under kvällen. Det var inte mitt sanna jag som talade det var alkoholen. Ett speciellt förlåt till Maria som fick ta mycket av skiten och till Johanna som också fick höra mitt värsta jag.

Nu framöver så kanske det blir lite lugnare men troligtvis inte. Sitter på natt nu tills på fredag morgon, jobbigt men det går. Har jag någe val? Ska hinna åka mycket skidor den här veckan så hoppas att vädret blir bra.

Jenter på tur till Trondheim

I dag har vi sprungit bena av oss i Trondheim. Allt för att få göra av med lite pengar och fylla upp våra 15 kvadrat med ännu mer saker. Det är ju galskap! Men det riktigt brände i fickan med så mcyket pengar, var bara tvungen att göra av med lite.

Det som stod på min lista över saker att handla in, står fortfarande där. Hittade inget av det jag hade tänkt att jag skulle köpa. Men jag hittade dock en massa andra saker. Är nu en skinnjacka, ett par jeans och fyra par dyra trosor rikare. Det känns riktigt bra. Ibland så tar konsumtion en till högre höjder!

Konserten i går var bra! Hade inga förväntningar alls, hade ingen aning om vad det skulle vara för sorts musik eller nå. Men jag blev positivt överraskad och det blev en bra kväll!

Annars så är det helg snart och vi laddar för utgång både lördag och söndag. Kommer att bli en tuff helg men allt för lite utgång och flärd. Och nu har jag ju så mycet nya kläder att ha på mig!

Bloggen blir lidande

Nu har det sen sist jga uppdaterade varit helt rått (som man sänger på norska). Jag har jobbat mer än vad jag tror att lagarna tillåter och sovit mindre än vad min kropp tillåter men hunnit klämt in en två dagars. Hur detta går ihop vet jag inte riktigt, men det har gjort det iaf! Sitter nu på Nor som natt vakt för sista natten denna omgång. Det är skönt för jag är så trött och sliten och vill bara sova egentligen. Hungrig är jag också men ingen mat har jag, men om jag inte minns fel står det en tårta inne i köket. Undra om man ska sno sig en bit sen?!?!

Vet inte vart jag ska börja men tror att förra helgen är mest logiskt. Började med att jag gick av nattvakten på fredagmorgon. Vi skulle då flytta ut ur vårat rum och in i bastun, för hotellet var överbokat. Ja jag vet det låter lite konstigt, men vi bodde faktiskt i bastun, eller rummet som är innan bastun. Det var mysigt och gick riktigt bra. MEN att flytta däremot var inte riktigt lika roligt. Vi delar ju som ni vet ett dubbelt rum och vi har saker för 5 personer minst och struntar i om det ser ut som skit. Det tog en härliga 4 timmar att flytta. Hur är det möjligt att det tar fyra timmar att packa ihop kläder och städa ett rum på max 15 kvadrat? Sen skulle jag hjälpa till med varorna och sen vis två halv tre fick jag äntligen sova. Sov så länge så att det var dags att dricka öl. Maria jobba men hon hade besök från sverige så vi två drack öl. En lyckad kväll! Efter 3 timmars sömn var det bara att kliva upp coh jobba frukost, de gick bra. Jag och Maria är dream team, jobbar så himla effektivt och det är roligt! När jag var klar med frukosten drog jag till en after ski och jobbade. Bra drag och mycket dricks! Efter det åt jag lite snabbt och drog sen ner i puben för att jobba. Vid fyra fick vi äntligen gå å lägga oss, men inte sova särskillt länge. För halv nio hade vi frukost igen. Gick lika bra då! Men när vi var klara så gick luften ur oss, gick som två sombies och visste inte vad vi ville. Sen hela veckan har vi haft frukost från klockan sju. Onsdag blev det en utgång, bara folk som jobba som var där men det är trevligt det också. På torsdag var det utgång igen, mycket folk för att vara en torsdag och mycket roligt. Mycket personal även då, men det är ju så det är. Sen på fredag gick jag på nattvakt och så även lördag. Har gått bra, inge klag och folk har varit fulla och nöjda. Vi har haft en grupp här sen i torsdags som har ätit frukost, lunch, middag här på hotellet. 30 pers mellan 18 och 30. De har varit de bästa gästerna hittills på säsongen. Trevliga, öppna och glada. Var faktiskt lite tråkigt i dag när de åkte, men men det kommer flera... Vi fick öl av dem i dag som var kvar efter helgen som de inte ville ta med sig hem, tack tack sa vi! Gry (surisen i recetionen) tänkte sno dem av oss, men icke sa nicke. Det var till alla som jobbat i helgen, men egentligen var de bara till mig och Maria.

I kväll har vi varit på personalmöte nere i puben och planerat påsken lite. Det kommer också att bli helt vilt. Ska jobba minst 3 pass skörtorsdag, långfredag och påskafton. Vad gör man inte när man har 100% OB-tillägg? På söndagen då är det brachfest för alla som jobbat i påsk på Hovden. Det kommer att bli roligt! Synd bara att Maria har natt på söndagen, men om man frågar riktigt snällt kanske nån annan kan ta den! På onsdagen i påsk blir det iaf after ski och utgång för oss. Och till helgen hoppas vi! Det är så svårt att säga nej till jobb när man nyss fick lön och det sa kraftigt katshing på kontot. Då blir det värt allt slit!

RSS 2.0